Priser inkl. moms

Köpvillkor

Läs igenom köpvillkoren innan du avslutar ditt köp.

Köpet
Du måste vara över 18 år för att få handla hos oss.

Priset
Priset är det som gäller enligt Astrid Lindgrens Världs webbutik vid inköpstillfället. Priserna i webbutiken kan skiljas sig från priserna i parken. 
Moms ingår i alla priser. Frakt tillkommer.

Betalning med kreditkort
Betalning kan ske via Kreditkort, och då kan man betala med följande kreditkort; Visa, Mastercard, Eurocard och American Express.

Betalning med Faktura
Du kan också välja att betala via Faktura genom Klarna, som gäller endast inom Sverige. Kredittiden för detta köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas med i samband med leveransen. En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29 kr och har du handlat för 60 kr och mer tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24% plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fodran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma. 

Vid frågor rörande påminnelseavgift/räntor/förfallodatum, kontakta Klarna.

Förenklad kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd/registrerad adress, vid köp över 2000 kr görs sedvanlig kreditprövning.

Vid val av faktura som betalningsmedel tillkommer en extra avgift om 29 kr inkl moms. 

Leveranstider och fraktkostnader: 

Alla frakter sker med Posten Logistik AB. Besök postens hemsida, www.posten.se för exakta leveranstider eller om du vill spåra ditt paket.

Vi arbetar för att kunna ta hand om din beställning så fort vi kan. Vi skickar paket och varubrev som levereras med Posten och delas ut vardagar, enligt Postens villkor. Normalt 1-2 vardagar efter utskicksdatum. Varor som skickas norr om Hudiksvall samt Gotland kan ta 2-3 vardagar. (Med reservation för Postens hantering.) 
Du har dina varor hos dig inom 1-5 arbetsdagar. 
Leveranstid utanför Sverige är 2-7 arbetsdagar.Frakt

Det finns två fraktklasser här i webshoppen. 

Beställer man böcker, filmer och skivor kostar nu mera frakten 45 kronor inom Sverige. Övrigt som man beställer kostar 70 kr i frakt. Om försändelsen inte är skrymmande så ska det komma direkt till din brevlåda i annat fall så får man gå till ett utlämningsställe. Då kommer det i de flesta fallen att komma ett sms om detta, så se till att uppge ditt mobilnummer. Uppger man inte sitt mobilnummer tillkommer en avgift på 20 kr, då Posten skickar ut en pappersavi. 

Du som beställer kommer i de allra flesta fall kunna följa din försändelse på postens hemsida och information kommer att skickas till din mail. Så var noga med att fylla i rätt mailadress, för att du som kund lättare ska kunna se vart ditt paket befinner sig.

Beställer man presentkort kostar det naturligtvis bara som ett vanligt brev, 20 kr.

Alla köp över 600 SEK blir fraktfri.

Om du vill ha beställningen levererad till ett land utanför Sverige tillkommer en extra utlandsavgift på 75 SEK.


Öppet köp och ångerrätt
Du har rätt att returnera en vara inom fjorton dagar från mottagandet om du av någon anledning inte är nöjd. Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka hela din beställning så återbetalar vi det belopp du har betalat inklusive avgift för betalsätt och fraktkostnader. Om du skickar tillbaka en del av beställningen betalar vi inte tillbaka avgiften för betalsätt och fraktkostnader. När du ångrar ett köp ska du som kund stå för returfrakten. Varan måste vara oanvänd och ev förpackning obruten. Du måste se till att produkten är ordentligt paketerad. Skicka med följesedeln så att vi vet vem varan kommer ifrån. 

Vi löser inte ut försändelser som inte är fullt frankerade. När vi mottagit och kontrollerat varan så får du tillbaka pengarna.

Vid köp med kontokort: vänligen meddela till vilket konto vi ska sätta tillbaka pengarna på. Kontot måste vara helt komplett med eventuellt clearingnummer.
Vid fakturaköp: Om vi inte gjort upp med dig om något annat skall du betala vår faktura, därefter betalar vi tillbaka på ditt konto. Kontot måste vara helt komplett med eventuellt clearingnummer.

Du skickar varan till:
Astrid Lindgrens Värld,
Att. Webbutik
598 85 VIMMERBY

Reklamation
Om varan är trasig, transportskadad eller om vi levererat fel leksak skall du kontakta oss och ange felet så snart som möjligt. Vi anger hur du skall returnera den felaktiga varan kostnadsfritt för dig. Om vi kan så skickar vi en ny produkt utan kostnad. Annars får du pengarna tillbaka.

Övrigt
Vi förbehåller oss rätten att ändra detta avtal utan varsel. Du måste som kund före beställning ta del av de aktuella köpvillkor som finns tillgängliga här på vår hemsida.

Vid frågor kontakta oss på e-post: webbutiken@alv.se


Astrid Lindgrens Värld
598 85 Vimmerby
Tel 0492-79 800 Fax 0492-158 85
Org.nr: 556303-3033

Populära produkter
Presentkort
Presentkort
500 kr
Klaffväska Pippi rosa
Klaffväska Pippi rosa
150 kr
Skrållans gymnastikskor
Skrållans gymnastikskor
70 kr
Stråhatt flat
Stråhatt flat (Vit)
125 kr
Stråhatt flat
Stråhatt flat (Marinblå)
125 kr
Kappsäck -23 filmer
Kappsäck -23 filmer
1.200 kr

TIPS!
Ge bort ett
presentkort 
till någon
du tycker om

Handla tryggt

Hos oss kan du alltid känna dig trygg

 

Leveranstid 1-5 arbetsdagar

Fraktfritt över 600 kr inom Sverige

Några frågor?

Kontakta oss gärna
via mail